Iets voor jou?

Leidinggeven vanuit interactievaardigheden

Leidinggeven vanuit interactievaardigheden

575€

Over deze training

Wil jij als leidinggevende in de kinderopvang vanuit de zes interactievaardigheden je team aansturen? Kies dan voor deze training!

 

Tijdens deze training, gebaseerd op het boek ‘Leidinggeven vanuit interactievaardigheden’ van Marleen Kerstens, leer je hoe je als leidinggevende positieve invloed kunt hebben op de flexibiliteit, ontwikkeling en samenwerking in je team. Vanuit de zes belangrijkste interactievaardigheden in de kinderopvang ontdek je hoe je kunt aansturen op pedagogische kwaliteit.

 

Stuur je pedagogisch medewerkers aan vanuit de vaardigheid sensitieve responsiviteit, dan draag je bij aan het welbevinden van je teamleden. Stimuleer je pedagogisch medewerkers in hun ontwikkeling, dan geef je ze nieuwe kansen om te ontdekken hoe zij op hun beurt de kinderen kunnen stimuleren in hun ontwikkeling. Wat aandacht krijgt, groeit. Deze training laat je zien hoe je je echt verbindt met de medewerkers op de groep en hoe je je met je team kunt blijven focussen op de kwaliteit van het werk.

 

Impact training & advies richt het onderwijs zo veel mogelijk persoonlijk en met individuele aandacht in. Dit traject wordt vormgegeven door online theorie, praktijkvoorbeelden, opdrachten en één op één begeleiding. De training ‘Leidinggeven vanuit interactievaardigheden’ is ook te volgen middels een flexibel zelfstudieprogramma. Dit traject is volledig online en geheel zelfstandig te volgen.

Doelgroep & toelating

Doelgroep

Deze training is voor (toekomstig) leidinggevenden, pedagogisch coaches en directieleden in de kinderopvang.

Toelating

Om de training ‘Leidinggeven vanuit interactievaardigheden’ te kunnen volgen is bekendheid met de zes interactievaardigheden (bv. TINK of Oog voor interactie) een pré. We verwachten ook dat je beschikt over minimaal mbo-denkniveau.

Programma

Deze training bestaat uit 8 modules, deze volg je in een online leeromgeving in je eigen tempo. De modules zijn opgebouwd uit theorie, praktijkvoorbeelden, oefeningen en opdrachten. Daarnaast heb jij tijdens het volgen van de training 3 uur individuele begeleiding. Deze momenten worden in overleg met jouw begeleider ingepland. Daarnaast maak je zelf afspraken met jouw begeleider over tussentijdse bereikbaarheid bij vragen. Lekker makkelijk want dan past het in jouw agenda! Je sluit de training af met een kennistoets en met een opdracht waarin je het geleerde vertaalt naar de praktijk wat resulteert in een eigen actieplan. Deze wordt beoordeeld en voorzien van schriftelijke feedback, waarna je een bewijs van deelname ontvangt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Kinderopvangteams in ontwikkeling
 • Leidinggeven vanuit sensitieve responsiviteit
 • Leidinggeven vanuit respect voor autonomie
 • Leidinggeven vanuit grenzen en structuur
 • Leidinggeven vanuit praten en uitleggen
 • Leidinggeven vanuit ontwikkelingsstimulering
 • Leidinggeven vanuit het begeleiden van interacties tussen medewerkers
 • Leidinggeven vanuit interactievaardigheden in de kinderopvang

Leermiddelen & toegang

Leermiddelen

Bij het volgen van de training krijg je het boek ‘Leidinggeven vanuit interactievaardigheden’ geschreven door Marleen Kerstens en wordt er toegang verleend tot de digitale leeromgeving. Jij hebt deze toegang t/m afronding van de training met een maximum van één jaar.

Toegang

De startdatum ontvang je via de mail en is flexibel. Voor aanvang van de training ontvang jij de inloggegevens voor de digitale leeromgeving.

Wat levert het je op?

Na het doorlopen van deze training ben jij als leidinggevende in staat de zes interactievaardigheden te vertalen naar de communicatie met je medewerkers. Je bent je bewust van jouw manier van leidinggeven en kunt dit vertalen naar de praktijk. Het door jezelf opgesteld actieplan heb je vertaald in concrete doelen, deze heb je toegepast in de praktijk. Je hebt een zichtbare verandering doorgemaakt en je bent zeker van jouw leidinggevende kwaliteiten!

Investering

Impact training & advies hanteert een transparante prijsstelling. Alle prijzen zijn all-in en gebaseerd op:

 • Eén persoon
 • Vrijgesteld van BTW
 • Inclusief lesmateriaal en eventuele examinering & certificering

Waarom kiezen voor Impact training & advies?

 • Flexibel starten
 • Sluit aan bij jouw leervoorkeur
 • Subsidie advies en transparante prijs

Kosten: € 995,-


 

Resultaat: Bewijs van deelname
Niveau: MBO / HBO
Studiebelasting: 24 – 40 uur
Looptijd: 2- 5 maanden
Start: 2 maandelijks

Beoordelingen

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

0 Rated 0 out of 0 Ratings
5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 stars 0