Iets voor jou?

Ouderbetrokkenheid

Ouderbetrokkenheid

575€

Over deze training

Wil jij leren om ouders te betrekken bij het stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen? Dan is deze training wat voor jou!

 

In deze training ligt de focus op het betrekken van de ouders bij het stimuleren van de ontwikkeling, ook thuis. Er is daarbij speciale aandacht voor moeilijk bereikbare ouders. Deze training sluit aan bij het onderdeel ouderbetrokkenheid van de basistraining VVE maar kan ook heel goed zonder deze achtergrond gevolgd worden.

 

Impact training & advies richt het onderwijs zo veel mogelijk persoonlijk en met individuele aandacht in. Dit traject wordt vormgegeven door theorie, opdrachten en één op één begeleiding.

Doelgroep & toelating

Doelgroep

Deze training is voor leerkrachten van de onderbouw, pedagogisch medewerkers en andere vertegenwoordigers van voor- of vroegschool die verantwoordelijk zijn voor het realiseren van ouderbetrokkenheid.

Toelating

Om de training ‘Ouderbetrokkenheid’ te volgen wordt verwacht dat je werkzaam bent in bovengenoemde functie, en je hiervoor beschikt over de vereiste opleiding(en).

Programma

Deze training bestaat uit 5 modules, deze volg je in een online leeromgeving in je eigen tempo. De modules zijn opgebouwd uit theorie, praktijkvoorbeelden, oefeningen en opdrachten. Daarnaast heb jij tijdens het volgen van de training 3 uur individuele begeleiding. Deze momenten worden in overleg met jouw begeleider ingepland. Daarnaast maak je zelf afspraken met jouw begeleider over tussentijdse bereikbaarheid bij vragen. Lekker makkelijk want dan past het in jouw agenda! Je sluit de training af met een kennistoets en met een opdracht waarin je het geleerde vertaalt naar de praktijk wat resulteert in een eigen actieplan. Deze wordt beoordeeld en voorzien van schriftelijke feedback, waarna je een bewijs van deelname ontvangt.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De zes interactievaardigheden
 • Ouderbetrokkenheid en de 3V’s (verkennen, verbinden en verrijken)
 • Vertrouwensband met ouders en gespreksvaardigheden
 • Planmatig werken met ouders
 • Anderstalig- en moeilijk bereikbare ouders

Leermiddelen & startdatum

Leermiddelen 

Bij het volgen van de training worden de benodigde materialen aangeboden.

Startdatum

De definitieve startdatum van de training wordt gecommuniceerd met jouw begeleider.

Wat levert het je op?

Na het doorlopen van deze training beschik je over de kennis, vaardigheden en praktische handvatten om ouderbetrokkenheid te realiseren. Je kent de zes interactievaardigheden en de 3V’s. Daarnaast heb jij geleerd hoe om te gaan met ouders, om ouderbetrokkenheid te realiseren en de ontwikkeling te stimuleren!

Investering

Impact training & advies hanteert een transparante prijsstelling. Alle prijzen zijn all-in en gebaseerd op:

 • Eén persoon
 • Vrijgesteld van BTW
 • Inclusief lesmateriaal en eventuele examinering & certificering

Waarom kiezen voor Impact training & advies?

 • Flexibel starten
 • Sluit aan bij jouw leervoorkeur
 • Subsidie advies en transparante prijs

Kosten: € 995,-


 

Resultaat: Bewijs van deelname
Niveau: MBO / HBO
Studiebelasting: 16 – 30 uur
Looptijd: 4 – 8 weken
Start: 2 maandelijks

Beoordelingen

Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit. Duis sed odio sit amet nibh vulputate cursus a sit amet mauris. Morbi accumsan ipsum velit. Nam nec tellus a odio tincidunt auctor a ornare odio. Sed non mauris vitae erat consequat auctor eu in elit.

0 Rated 0 out of 0 Ratings
5 stars 0
4 stars 0
3 stars 0
2 stars 0
1 stars 0