Iets voor jou?

Impact Leefstijltrainers ontvangen certificaat!

EDE, [9 november 2023) – Het netwerk van Impact Leefstijltrainers neemt landelijk vaste vormen aan. Bij Tesqua Health & Sports Centre in Ede namen donderdag 9 november jl. de eerste leefstijlprofessionals het certificaat Impact Leefstijltrainer in ontvangst.


Het eerste certificaat was voor Wil Bekker uit Brunssum, meervoudig gediplomeerd lifecoach, oprichter van het Blotevoetenpark en auteur van het boek; De Ultieme Doorbraak. Hij kreeg het certificaat uit handen van van Adviseur duurzame inzetbaarheid Rosaline Ratering-McDonald, die hem en de andere trainers begeleidt. 

De andere drie professionals die het certificaat ontvingen waren psychosociaal therapeut Gonnie Schuilenburg uit Woerden, Zzp-leefstijltrainer Erica van der Werf uit Zwolle, en Nah ambulant begeleider Amber Wolters uit Enschede. 

Landelijk netwerk

De leefstijlprofessionals van Impact training en advies zijn vanaf 2024 landelijk beschikbaar voor bedrijven en organisaties die inzetten op Duurzame inzetbaarheid. Vanaf volgend jaar zijn in meer regio’s gecertificeerde professionals beschikbaar.

Met het Impact training & advies certificaat zijn de leefstijlprofessionals bevoegd om medewerkers van bedrijven en organisaties te begeleiden op leefstijl. Dat doen ze met persoonlijke coaching op locatie, telefonisch of via beeldbellen, gedurende een periode van ongeveer een half jaar. De deelnemers doorlopen het traject in hun eigen tempo.


Kickstart

De training heet ‘Een gezonde leefstijl voor iedereen’ en bevat 12 modules met theorie en praktijk over onder meer gezonde voeding, gezond gewicht, beweging, alcohol, roken en ontspanning. Ook is er aandacht voor positieve gezondheid met onder meer zingeving en verbinding.

Doel van de training is het leren regie nemen over de eigen vitaliteit en het vergroten van fysieke en mentale draagkracht. 

Begin- en eindresultaten worden gemeten en in kaart gebracht. ‘Het is een intensieve kickstart voor een gezonder leven, waarbij het maken van gezonde keuzes met kleine haalbare stappen wordt aangeleerd. Het unieke van de training is de combinatie van onderwijs voor de noodzakelijke kennisoverdracht en het oefenen van inzichten en persoonlijke coaching door ervaren leefstijlprofessionals uit te praktijk,” aldus Rosaline McDonald van Impact training en advies.

De training: Een gezonde leefstijl voor iedereen, is één van de diensten in het aanbod van Impact training & advies. Daarnaast zijn er nog tientallen diensten binnen een leren lang leren pallet, waaronder; Persoonlijk leiderschap en omgaan met agressie en ongewenst gedrag.

Ontzorgen met subsidies

Impact training & advies ontzorgt bovendien bedrijven bij de aanvraag van subsidies van A tot Z. “Denk aan de MDIEU-regeling of de SLIM-regeling voor het MKB bedrijven en Zzp-ers. We haken altijd aan bij wat een bedrijf al wel of niet doet op het gebied van Duurzame inzetbaarheid. Het is maatwerk, afgestemd op bestaand beleid en op de individuele behoeften van medewerkers, ” aldus directeur Michiel Mollink van Impact training en advies.

Rekenvoorbeeld

“We dragen praktijkgericht bij aan het effectief terugdringen van ongewenste uitstroom en ziekteverzuim. Preventie levert meer op dan achteraf naar oplossingen zoeken,” aldus Mollink. Hij geeft een rekenvoorbeeld met betrekking tot de leefstijltrainingen. “Een dag ziekteverzuim kost volgens TNO gemiddeld 250 euro per dag. Het verzuim van een medewerker die twee weken uit de running is betekent al gauw een schadepost van 3.500 euro, globaal het drievoudige van inzetten van een persoonlijke leefstijltrainer. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Bovendien draagt inzetten op duurzame inzetbaarheid op een warme manier bij aan het welzijn van de medewerker en het gevoel van verbondenheid met het bedrijf of de organisatie waar men werkzaam is. We nodigen bedrijven graag uit voor een vrijblijvend gesprek, om te onderzoeken hoe we kunnen bijdragen.

 “Samen maak je altijd meer impact dan alleen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dionne Horst, team Impact training en advies, via telefoonnummer: 088 –  282 70 20.

Foto’s: Monique Saaltink.