Hoe zorg jij als werkgever voor jouw werknemers?
Stel je eens een bedrijf voor waarin werknemers energie hebben en met motivatie, enthousiasme, vol passie en veerkracht werken. Waar talent tot bloei komt en waar de organisatie moeiteloos meebeweegt met de voortdurende veranderingen in de markt.
De kracht van duurzame inzetbaarheid.
Het ligt binnen handbereik om te investeren in duurzame inzetbaarheid van werknemers.
Werknemers die duurzaam inzetbaar zijn, hebben de energie en motivatie om hun werk met enthousiasme uit te voeren. Ze zijn zowel fysiek als mentaal in staat om de taken aan te kunnen en ze zijn waardevol op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt.
De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Functies verdwijnen, veranderen van inhoud en nieuwe functies ontstaan. Dit vraagt van werkenden dat ze zich blijven ontwikkelen en hun kennis up-to-date houden. Door voortdurend up-to-date te blijven, vergroten werknemers en organisaties hun flexibiliteit, creëren ze meer kansen en versterken ze de arbeidszekerheid.
Hoewel duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderwerp is dat landelijk aandacht krijgt, blijft de concrete uitvoering in de praktijk vaak achter. Het is tijd om de daad bij het woord te voegen en te investeren in medewerkers, hun groei en ontwikkeling, en het creëren van een duurzame en veerkrachtige arbeidsmarkt.
Impact training & advies helpt je ‘op weg naar duurzame inzetbaarheid’.
Impact training & advies gelooft sterk in de kracht van het investeren in medewerkers. Als organisatie ondersteunen wij andere organisaties bij het opzetten, uitvoeren en evalueren van duurzame inzetbaarheidsprogramma’s. We nemen de praktijk als uitgangspunt, waardoor we herkenning en bewustwording stimuleren. Samen met de organisatie stellen we doelstellingen op die aansluiten bij de specifieke behoeften en uitdagingen.
Het bevorderen van duurzame inzetbaarheid vereist een integrale aanpak. Het omvat aspecten zoals loopbaanontwikkeling, opleiding en training, gezondheid en welzijn, en flexibiliteit. Door te investeren in deze gebieden, kunnen organisaties een omgeving creëren waarin werknemers gedijen en de mogelijkheid krijgen om hun volledige potentieel te benutten.
Met de subsidieregeling Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU) wordt in 2023 een budget beschikbaar gesteld voor organisaties om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en eerder uittreden te faciliteren.
De subsidieregeling biedt werkgevers een unieke kans om te investeren in duurzame inzetbaarheid en tegelijkertijd werknemers de mogelijkheid te geven eerder met pensioen te gaan. Het is een waardevolle regeling die kan bijdragen aan een gezonde werkomgeving, verbeterde prestaties en een soepele overgang naar het pensioen voor uw medewerkers.
Samengevat, duurzame inzetbaarheid is van cruciaal belang in een steeds veranderende arbeidsmarkt. Het vergroot de kansen en werkzekerheid voor werknemers en versterkt de concurrentiepositie en productiviteit van organisaties. Laten we samen de stap zetten naar een duurzame inzetbaarheidscultuur en investeren in de groei en ontwikkeling van onze werknemers.
Subsidiabele activiteiten
- Ontwikkelen en implementeren van een strategisch opleidingsplan
- Uitvoeren van ontwikkel- en loopbaanscans
- Individuele coaching en begeleiding
- Trainingen
- Workshops
- Vormgeven en implementeren van een gesprekscyclus
- Opzetten en inrichten van een eigen online leerplatform voor medewerkers
Meer informatie over duurzame inzetbaarheid lees je op onze subsidiepagina.